dimecres, 4 d’abril de 2018

Crida Vega Baja-Baix Segura sobre los hechos en Callosa del Segura: ¡No queremos una vuelta al pasado!

Adhesions:

Nom col·lectiu/entitat/persona: *
Ciutat/Poble: *
Correu Electrònic: *
*Si has omplit el formulari a través del mòbil, és molt probable que la teua adhesió no haja sigut registrada. Intenta-ho de nou amb una d'aquestes dues formes.
1.Ompli el formulari a través de l'ordinador.
2.Envia un 📧orreu a ccrvegabaja@gmail.com

Manifest [valencià]:

Davant els últims successos esdevinguts en Callosa del Segura amb el controvertit tema de la retirada de la Creu, diversos grups feixistes, com La Falange, no han dubtat a fer llenya de l'arbre caigut. I és que aquesta organització disposa d'un caldo de cultiu idoni per a reproduir-se i vendre un discurs que recorda a èpoques passades.
Des que Crida Contra el Racisme Vega Baja - Baix Segura va iniciar la seua activitat, no hem deixat d'observar, alarmades, un augment d'accions dutes a terme per grups feixistes per tota la nostra comarca: des d'adhesius amb simbologia nazi fins a pintades que inciten a l'odi contra l'estranger. Lamentablement, no tot pot resumir-se en pintades i adhesius ja que, en Callosa, s'estan donant incidents de profunda gravetat: la marxa falangista fa poc més d'un any; amenaces a través de les xarxes socials demanant un tret al cap per a l'alcalde socialista Fran Maciá i la seua família; també a regidors d'EU Callosa, amb amenaces com "els emmordassem amb pastilles de sabó en la boca i els torturem; pintades feixistes en la seu d'EU Callosa; cartes intimidatòries adornades amb esvàstiques; la detenció de dos falangistes, que portaven una caixa amb 60 petards, la matinada de la retirada de la Creu falangista; i pintades en les cases de regidors d'EU Callosa i Somos Callosa al més pur estil de l'Alemanya dels anys 30.
Açò no és un cas aïllat, sinó que respon a un fenomen que no solament es dóna en el nostre territori, també a Europa: l'auge del feixisme i l'arrelament d'idees racistes i xenòfobes. Amb el rerefons de la crisi i la desigualtat social que aquesta ha generat, observem amb gran indignació com aquesta ideologia, que no té cap altre objectiu  que destruir la convivència pacífica entre les diverses cultures i la integració d'aquestes al teixit social, s'expandeix.
Dit tot açò, dissabte que ve 7 d'abril, la Falange (FE) ha anunciat que tornarà als carrers callosins. Una de les ponències de l'acte serà Manuel Andrino, Cap nacional de la Falange (FE). Andrino va participar en l'assalt a la llibreria Blanquerna i té declaracions afirmant que la solució per a Catalunya és “paredassa i afusellament” i demanant el “complet extermini” per als seus enemics. I és que no tot el feixisme té la cara d'Hitler.
Per açò, Crida Contra el Racisme Vega Baja - Baix Segura vol fer una crida a les institucions i a la societat civil. No permetem que aquesta ideologia profundament antidemocràtica siga normalitzada en la nostra comarca. No volem una tornada al passat baix ningun concepte. Construïm, entre tots i totes, unes comarques lliures de feixisme, racisme i xenofòbia.
Contra el feixisme, democràcia! Contra el racisme, diversitat!
Contra la xenofòbia interculturalitat!-Manifest en pdf: Descarregar ací.


Manifest [castellà]:


Ante los últimos sucesos acaecidos en Callosa del Segura con el controvertido tema de la retirada de la Cruz, diversos grupos fascistas, como La Falange, no han dudado en hacer leña del árbol caído. Y es que esta organización dispone de un caldo de cultivo idóneo para reproducirse y vender un discurso que recuerda a épocas pasadas.

Desde que Crida Contra el Racisme Vega Baja - Baix Segura inició su actividad, no hemos dejado de observar, alarmadas, un aumento de acciones llevadas a cabo por grupos fascistas por toda nuestra comarca: desde pegatinas con simbología nazi hasta pintadas que incitian al odio contra el extranjero. Lamentablemente, no todo puede resumirse en pintadas y pegatinas ya que, en Callosa, se están dando incidentes de profunda gravedad: la marcha falangista hace poco más de un año; amenazas a través de las redes sociales pidiendo un tiro en la nuca para el alcalde socialista Fran Maciá y su familia; también a concejales de EU Callosa, con amenazas como "les amordazamos con pastillas de jabón en la boca y torturamos; pintadas fascistas en la sede de EU Callosa; cartas intimidatorias adornadas con esvásticas; la detención de dos falangistas, que portaban una caja con 60 petardos, la madrugada de la retirada de la Cruz falangista; y pintadas en las casas de concejales de EU Callosa y Somos Callosa al más puro estilo de la Alemania de los años 30.

Esto no es un caso aislado, sino que responde a un fenómeno que no sólo se da en nuestro territorio, también en Europa: el auge del fascismo y el arraigo de ideas racistas y xenófobas. Con el trasfondo de la crisis y la desigualdad social que esta ha generado, observamos con gran indignación cómo esta ideología, que no tiene ningún otro objetivo que destruir la convivencia pacífica entre las diversas culturas y la integración de éstas en el tejido social, se expande.

Dicho todo esto, el próximo sábado 7 de abril, la Falange (FE) ha anunciado que volverá a las calles callosinas. Una de las ponencias del acto será Manuel Andrino, Jefe nacional de la Falange (FE). Andrino participó en el asalto a la librería blanquerna y tiene declaraciones afirmando que la solución para Cataluña es “paredón y fusilamiento” y pidiendo el “completo exterminio” para sus enemigos. Y es que no todo el fascismo tiene la cara de Hitler.

Por ello, Crida Contra el Racisme Vega Baja - Baix Segura quiere hacer un llamamiento a las instituciones y a la sociedad civil. No permitamos que esta ideología profundamente antidemocrática sea normalizada en nuestra comarca. No queremos un regreso al pasado bajo ningún concepto. Construyamos, entre todos y todas, unas comarcas libres de fascismo, racismo y xenofobia.

Contra el fascismo, ¡democracia! Contra el racismo, ¡diversidad!
Contra la xenofobia ¡interculturalidad-Manifiesto en pdf: Descargar aquí.

Pamflet desmontem la Falange:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada