Adhereix-te al manifest

Nom col·lectiu/entitat/persona: *
Ciutat/Poble: *
Correu Electrònic: *

*Si has omplit el formulari a través del mòbil, és molt probable que la teua adhesió no haja sigut registrada. Intenta-ho de nou amb una d'aquestes dues formes.
1.Ompli el formulari a través de l'ordinador.
2.Envia un correu a cridacr@gmail.com


Manifest:


Ens preocupa l’augment de les idees racistes i de l’extrema dreta a Europa, a l’Estat espanyol i en concret al País Valencià. Amb el rerefons de la crisi i la desigualtat social que aquesta ha generat, observem amb gran indignació com aquesta ideologia, que no té cap altre objectiu que destruir la convivència pacífica entre les diverses cultures i la integració d’aquestes al teixit social, s’expandeix.

Ja assistim a tota una posada en marxa del feixisme en totes les seues formes per tot el continent europeu.Exemples hi ha un bon grapat, com ho són el Front Nacional de Le Pen a França, Casa Pound a Itàlia, Alba Daurada a Grècia, el PEGIDA o el NPD a Alemanya i la participació a nivell governamental a Hongria i Polònia. 

Al País Valencià i en concret a la nostra comarca—on el racisme, especialment contra la gent musulmana, ja és preocupant— l’organització LO NUESTRO agermanada amb el col·lectiu neonazi Hogar Social Madrid (HSM) i d’altres organitzacions arreu de l’Estat d’aquesta nova extrema dreta “maquillada”, representa una amenaça molt greu per a la nostra convivència. Nombroses són les vinculacions dels seus joves i no tan joves membres amb col·lectius neonazis i organitzacions d’extrema dreta d’arreu de l’Estat Espanyol i d’àmbit internacional. Durant els quasi dos anys de tasca que hi porten ja gran part d’ells han estat immersos a actes contra la multiculturalitat, contra l’Islam, a contínues arreplegades de menjar selectives sols per gent nacional ara també a la capital de la nostra comarca, per ser més esclareixedor de la seua pròpia naturalesa i finalitat, en procediments penals amb condemnes per lesions i amenaces.

El creixement d’aquests grups està provocant un augment dels atacs contra persones migrants al carrer, a membres de col·lectius LGTBI o a militants d’esquerra com ja ho estem veient a zones del País Valencià i Múrcia on hi tenen presència i fomenta el discurs racista tant al conjunt de l’espai polític com al carrer, sent problemes ja visibles, però ara agreujats. Si bé ja no prenen la forma clàssica de caps rapats neonazis i el vell discurs franquista, els seus actes i posicionaments polítics parlen per si sols. No són altra cosa que feixistes baix un vel caritatiu com l’organització LO NUESTRO al País Valencià en concret. 

Creguem i declarem el nostre compromís per un moviment contra el racisme i l’extrema dreta ampli i diversentorn d’uns punts bàsics compartits. Avui necessitem una gran mobilització popular capaç de connectar amb el moviment veïnal, sindical i cultural, amb el fort teixit associatiu del país, per convocar àmplies protestes i actes populars, i també per difondre massivament els arguments contra el feixisme i el racisme arreu del País Valencià. Hem de fer valer el fet que som majoria la gent que rebutgem els feixistes i les seves idees.Ja vam patir prou arreu de l’Estat Espanyol l’opressió des del colp d’estat franquista l’any 1936 i totes les seues conseqüències que arrastrem fins el dia de hui. No volem una tornada al passat baix ningun concepte.

Cap espai públic per a LO NUESTRO ni per a cap grup racista ni feixista. No deixem que fomenten el seu odi pels nostres carrers i els nostres barris!

                     Alcoià-Comtat lliure de Feixisme i de Racisme!

                                           No passaran!

-Versión castellano para descargar: Manifiesto
-Versió valencià per a descarregar: Manifest